Продажбата на недвижим имот е много повече от отключване на една входна врата и подготвяне на предварителен договор за покупко-продажба.

Продажбата на недвижим имот е многопластов процес, в който брокерът трябва да притежава качества на истински консултант – от психологически усет и подход към клиента, през търговски умения и знания по отношение на конструктивните особености на сградата, до документална компетентност по отношение на законовите изисквания за нотариалното изповядване на сделка.

Ние, екипът на Бутик Дженикс смело можем да твърдим, че сме истински виртуози в продажбите и в досегашната ни практика няма имот, който да ни се е “опрял”.

Какво правим и как го правим?

Когато ни възложите продажбата на Ваш имот, задължително изясняваме следните аспекти:

  • До колко желаната от Вас продажна цена съвпада с пазарната цена към момента на продажба на имота. Тук е важно да разберете разликата между това един имот да бъде ПРОДАВАН и да бъде ПРОДАДЕН. Първото включва месеци наред плащане на обяви и безплодни телефонни разговори в очакване на клиент, а второто – сделка за покупко-продажба. В тази връзка е важно да отбележим, че НЕ продаваме имоти с драстично големи разлики от хиляди евро между желаните и пазарните цени, защото така губим и нашето и Вашето време.
  • Достъп до имота и възможност за провеждане на огледи с потенциални клиенти
  • Преглед на документите за собственост и изясняване на евентуални казуси, които биха забавили или възпрепятствали продажбата.
  • Всичко друго, което е важно да знаем, за да можем да бъдем коректни към двете страни

Консултантите от Бутик Дженикс са на Ваше разположение по време на целия процес на покупко-продажба на Вашия недвижим имот, като при желание от Ваша страна можем след упълномощяване да извадим и всички необходими документи за нотариалното изповядване на сделката, включително:

  • Удостоверение за наследници
  • Удостоверение за данъчна оценка на имота
  • Удостоверение за тежести върху имота
  • Удостоверение на семейно положение
  • Скица на имота от АГКК
  • други

Работим със стандартна комисионна от 3% върху продажната цена за имоти до 50 000 евро и с отстъпка по договаряне за имоти над тази стойност.

Забележка: По Ваше желание за имоти в лошо общо състояние предлагаме освежителни ремонти с цел придобиване на по-добър търговски вид и респективно по-висока продажна цена. Моля вижте раздел РЕМОНТИ НА АПАРТАМЕНТИ.

Професионално фотографско заснемане на Вашия имот

Собствена ВИП клиентска база

Обяви в най-големите сайтове за имоти в България